Vremenska postaja Benedikt v Slov. Goricah

Nadmorska višina: 292m

snezinka kapljica_vode

Ljubiteljsko opazovanje vremena in meritev
Marec 25.03.2016 - Začetek opazovanja

Pred nekaj časa sem se odločil, da dam "profesionalno" vremensko postajo WS2080 Condrad letos v pogon. Na začetku sem se odločil glede postavitve merilnih senzorjev. Senzor za temperaturo in vlažnost zraka sem postavil v vremensko hiško. Anemometer(meri hitrost vetra in smer vetra) sem pritrdil na 3m visok drog. Dežemer pa 40cm nad tlemi. Istočasno sem podatke poslal v spletne vremenske arhive, ki zbirajo moje podatke od tega datuma.

April 2016

Začel sem delati na spletni strani, ki bo pošiljala podatke v splet in tako sem se poleg tega včlanil v Društvo za raziskovanje vremena in podnebja in z njihovo pomočjo(domain,...), dal podatke na splet.

Avgust 2016

Prenova spletne strani in hitrejše osveževanje podatkov. Zaenkrat so na voljo večinoma trenutni podatki.

December 2016

Podatke iz moje vremenske postaje lahko poslušate na radio Slovenske gorice.

Januar 2017

Nadgradnja spletne strani s prikazom stranskega menija in nekaj dodatkov (spletna kamera). Prikaz več grafov in opis spremenljivk, ki jih merim (temperatura, veter,..). Izboljšana zunanjost spletne strani, popravek s tehnične strani.


slika_postaje
Programska oprema in model postaje

Uporabljam razširjeno brezplačno programsko opremo Cumulus . Model vremenske postaje je Condrad WS2080. Zunanja enota ISS pošilja podatke vsakih 48 sekund preko radijskega signala 868 Mhz do konzole, ki podatke sprejme in jih deloma že obdela. Nato imam konzolo povezano z usb na pc, ki preko programa Cumulusa pošilja podatke na splet.
Prva stran (index.html) osvežuje podatke vsako minuto.


programska oprema
Cumulus
sem tudi član: vremenskega društva DRVP spletni arhiv Weather Underground spletno mesto zasebnih postaj Awekas
cumulus_logo DRVP_logo Wunderground_logo Awekas_logo